Translate

пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

Про встановлення надбавок

    Чи можна встановлювати одночасно надбавки за почесне та спортивне звання?
 С. Новікова, м. Миколаїв
    Відповідь. Умови оплати праці працівників бюджетної сфери, в тому числі працівників ДЮСШ, визначаються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі. Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами) та наказу Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту від 23.09.2005 р. № 2097 «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій га¬лузі фізичної культури та спорту» (зі змінами).
    Згідно з цими умовами оплати праці керівникам надано право в межах затвердженого фонду оплати праці виплачувати працівникам надбавки: за почесні звання; спортивні звання; високі досягнення у праці; виконання особливо важливої роботи; складність, напруженість у роботі, доплати: за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників, суміщення професій (посад); розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт; вчене звання; науковий ступінь тощо, надавати працівникам матеріальну допомогу, преміювати працівників залежно від особистого внеску працівника в загальні результати роботи.
    Надбавки за почесне та спортивне звання встановлюються працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним почесним або спортивним званням.
    Спортивні звання присвоює центральний орган виконавчої влади з фізичної культури та спорту відповідним наказом за поданням керівників структурних підрозділів з фізичної культури та спорту обласних, Київської міської державної адміністрації.
    Почесні звання України присвоюються Президентом України особам, які працюють у відповідній галузі економічної та соціально-культурної сфери, як правило, не менш як 10 років, мають високі трудові досягнення і професійну майстерність.
    Отже, це різні види надбавок, і працівникові може бути встановлено надбавку за почесне звання та надбавку за спортивне звання за уови відповідності почесного та спортивного звання профілю діяльності працівника на обійманій посаді.

Джерело: Про встановлення надбавок // Праця та зарплата. - 2020. - № 10. - С. 10.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар