Translate

вівторок, 28 липня 2020 р.

Щодо проекту кошторису ДЮСШ

    Чи включаються в розрахунок проекту кошторису ДЮСШ надбавки, виплати допомоги на оздоровлення та щорічної грошової винагороди?
О. Крилова, м. Одеса

    Відповідь. За Законом України «Про оплату праці» (ч. 2 ст. 2 «Структура заробітної плати») фонд заробітної плати включав як основну (посадовий оклад, ставка заробітної плати), так і додаткову заробітну плату.

    Додаткова заробітна плата — це винагорода за трудові успіхи, якщо це передбачено трудовим законодавством. Вона включає, крім інших виплат, грошові гарантійні виплати, передбачені чинним законодавством, до яких можна віднести надбавки, щорічну грошову винагороду і матеріальну допомогу.
   Інструкція щодо заповнення форм бюджетного запиту до проекту як державного, так і місцевих бюджетів на плановий рік передбачає структуру видатків на оплату праці, яка включає обов'язкові виплати: основну і додаткову заробітну плату; премії (всі види преміальних виплат), матеріальну допомогу (всі види матеріальної допомоги).
   Отже, видатки на виплату щорічної грошової винагороди. матеріальної допомоги, в тому числі на оздоровлення, доплат та надбавок підлягають обов'язковому включенню в структуру видатків на оплату праці під час формування проекту кошторису спортивної школи на плановий рік.
   Під час складання проекту кошторису до нього додається розрахунок фонду заробітної плати, який включає як основну, так і додаткову заробітну плату (грошова винагорода, надбавки, премія, матеріальна допомога тощо).
   Відповідно до п. 5 додатка 7 до наказу Мінсім'ямолодь-спорту від 23.09.2005 р. № 2097 «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту», зареєстрованого в Мін'юсті України 20.10.2005 р. за № -1236/11516 (далі — наказ № 2097), керівникам, їхнім заступникам, фахівцям, службовцям спортивних шкіл установлюється надбавка в розмірі до 50% посадового окладу за підготовку висококваліфікованих спортсменів до складу національних збірних команд України. Це — обов'язкова надбавка, що встановлюється наказом керівника школи на період перебування відповідних спортсменів у складі збірних команд.
   Порядок виплати щорічної грошової винагороди (як гарантійної) окремим категоріям працівників спортивних шкіл усіх типів затверджено наказом Державного комітету України з питань фізичної культури і спорту від 29.12.2002 р. № 2850, зареєстрованим у Мін'юсті України 18.02.2003 р. за № 135/7456 (далі — Порядок).
   Щорічна грошова винагорода видається на підставі наказу керівника спортивної школи згідно з положенням, яке затверджується керівником школи (пп. 3.3 Порядку). Розмір винагороди не може перевищувати одного посадового окладу (ставки заробітної плати) окремої категорії працівників спортивної школи. Підпунктом 6 п. 2 наказу № 2097 передбачено також виплату матеріальної допомоги на оздоровлення.
   Постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 р. № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» (зі змінами, внесеними постановою від 23.04.2014 р. № 128) затверджено Заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання підприємств, установ та організацій, які використовують кошти бюджету, до них належить і дитячо-юнацька спортивна школа. Пунктом 14 цих Заходів визначено, що встановлення та нарахування підвищення до посадових окладів (ставок), надбавок, доплат, винагород, премій, допомоги. інших заохочувальних виплат працівникам провадиться виключно в межах фонду оплати праці, затвердженого в загальному та спеціальному фондах бюджету.

Джерело:   Щодо проєкту кошторису ДЮСШ // Праця та зарплата. - 2020. - № 13. - С. 12.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар