Translate

середу, 16 вересня 2020 р.

Щодо заокруглення посадових окладів

   Чи потрібно проводити заокруглення посадового окладу працівників регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» під час застосування коефіцієнта підвищення посадових окладів згідно з п. З постанови Кабміну від 11.07.2018 р. № 564?
С. Денисюк, м. Харків


   Відповідь. За статтею 8 Закону України «Про оплату праці» умови оплати праці працівників установ й організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.
   Умови оплати праці працівників центрів з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» визначаються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.07.2007 р. № 955 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників центрів з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» (зі змінами, далі — постанова № 955). Посадові оклади працівників таких центрів визначаються згідно з додатком 1, розділами VI, XXIV додатка 2, додатком 4 до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами, далі — постанова № 1298).
   З 1 січня 2019 р. згідно з п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 р. 564 «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій сфери фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю» (далі — постанова № 564) під час установлення граничних розмірів посадових окладів, визначених постановою № 1298. посадові оклади застосовуються з додатковим коефіцієнтом підвищення.
   Відповідно до п. З постанови № 564 розміри посадових окладів, визначені п. 2 постанови № 564, змінюються з урахуванням коефіцієнта підвищення розмірів посадових окладів за відповідними посадами працівників центральних та місцевих органів виконавчої влади. Посадові оклади працівників Національного комітету спорту інвалідів, Українського центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», підприємств Національного комітету спорту інвалідів змінюються за відповідними посадами працівників центральних органів виконавчої влади, працівників регіональних та місцевих центрів з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» — за відповідними посадами працівників місцевих органів виконавчої влади за переліком згідно з додатком до постанови № 564.
   Постановами № 955 і № 564 не передбачено заокруглення посадових окладів названих працівників.
   Також згідно з приміткою 1 до додатка 1 до постанови № 1298 посадові оклади (тарифні ставки) за розрядами Єдиної тарифної сітки визначаються множенням окладу (ставки) працівника 1 тарифного розряду на відповідний тарифний коефіцієнт. Якщо посадовий оклад (тарифну ставку) визначено у гривнях із копійками, цифри до 0,5 відкидаються, від 0,5 і вище — заокруглюються до однієї гривні.

Джерело:  Щодо заокруглення посадових окладів  // Праця та зарплата. - 2020. - № 18. - С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар