Translate

середу, 15 вересня 2021 р.

Право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника

   Я не працюю, маю дитину шести років. Мій чоловік, єдиний, хто в сім'ї заробляв гроші, помер. Чи можу я отримувати пенсію у зв'язку з втратою годувальника? 

     Відповідно до статті 36 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон), пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті відповідного страхового стажу. Зазначеною статтею визначено коло осіб, які належать до непрацездатних членів сім'ї, зокрема, це чоловік (дружина), а в разі їх відсутності один із батьків або брат чи сестра, дідусь чи бабуся померлого годувальника, незалежно від віку та працездатності, якщо він (вона) не працюють і зайняті доглядом за дитиною (дітьми) померлого годувальника до досягнення нею (ними) восьми років.

    З огляду на те, що Ви не працюєте і здійснюєте догляд за дитиною померлого годувальника, якій ще не виповнилося 8 років, Ви маєте право на пенсію у зв'язку з втратою годувальника.

Режим доступу 

Немає коментарів:

Дописати коментар