Translate

суботу, 2 жовтня 2021 р.

Успішна справа Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Захист особи в справі про адміністративне правопорушення

    До Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась особа ветеран  війни з питанням представництва його інтересів у Городнянському районному суді Чернігівської області, у справі про притягнення до адміністративної відповідальності за  ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КупАП).
    Адвокат здійснив представництво інтересів клієнта та взяв участь в судових засіданнях.
    У судовому засіданні клієнт свою винну не визнав.
    Захисник адвокат наголошував на порушенні порядку складення протоколу про адміністративне правопорушення та порядку проведення медичного огляду. Посилаючись на такі обставини в сукупності, а також на те, що ОСОБА_1 не виконував функції водія, просив провадження у справі закрити за п.1 ст. 247 КупАП.    Відповідно до приписів ч.1 ст.130 КУпАП, відповідальність настає за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.
    Ніхто не може бути підданий заходу впливу у зв'язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах та в порядку, встановлених законом. Застосування уповноваженими на те органами і посадовими особами заходів адміністративного впливу провадиться в межах їх компетенції, у точній відповідності до закону.
    Так, стаття 280 КУпАП закріплює обов'язок посадової особи при розгляді справи про адміністративне правопорушення з'ясувати чи було вчинено адміністративне правопорушення та чи винна ця особа в його вчиненні.
    Отже, притягнення особи до адміністративної відповідальності можливе лише за наявності факту адміністративного правопорушення та вини особи у його вчиненні, яка підтверджена належними доказами.
    За допомогою адвоката системи БВПД Городнянський районний суд Чернігівської області провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 130 КупАП відносно клієнта закрив на підставі п.1 ст. 247 КУпАП за недоведеністю події і складу адміністративного правопорушення.

    Нагадуємо, що для отримання юридичної допомоги можна звернутися за адресою: м. Чернігів, пр-кт Миру, 49-а, тел: (0462) 77-51-68.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Немає коментарів:

Дописати коментар