Translate

суботу, 2 жовтня 2021 р.

Успішна справа Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Поновлено житлові права учасника бойових дій

  До Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі - Центр) звернулась особа, учасник бойових дій у справі про визнання незаконними та скасування  рішення об’єднаної житлової комісії та пункту наказу командира військової частини про зняття з квартирного обліку та зобов’язати поновити на квартирному обліку разом зі складом сім’ї у списках на першочергове отримання житла та на загальній черзі.  
    Рішенням об’єднаної житлової комісії військових частин клієнта разом зі складом  сім’ї  було знято з квартирного обліку у зв’язку з закінченням контракту. Вказане рішення було затверджено наказом командира військової частини. Не погоджуючись з вказаними рішеннями, клієнт звернувся до Центру за отриманням БВПД. Відповідно до доручення йому було призначено адвоката. Адвокатом після з’ясування всіх обставин справи було складено цивільний позов до Деснянського районного суду м. Чернігова.      Відповідно до ч. 1 ст. 12 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» передбачено, що держава забезпечує військовослужбовців жилими приміщення або за їх бажанням грошовою компенсацією за належне їм для отримання жиле приміщення на підставах, у порядку і відповідно до вимог, встановлених Житловим  кодексом Української  РСР та іншими нормативно-правовими актами.   
    Статтею 37 Житлового кодексу України, громадяни, які потребують поліпшення житлових умов та залишили роботу на підприємствах, в установах та організаціях у зв’язку з виходом на пенсію беруться на облік потребуючих поліпшення житлових умов на рівні з працюючими на цих підприємствах, в установах, організаціях громадянами.
    Відповідно до п. 3 Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями встановлено, що військовослужбовцям, які мають вислугу на військовій службі 20 років і більше, та членам їх сімей надається житло для постійного проживання.  
    Рішенням Деснянського районного суду м. Чернігова від 08.04.2021 року, справа №750/11222/20 позов було задоволено: 

 - визнано незаконним та скасовано рішення об`єднаної житлової комісії про зняття старшого сержанта запасу зі складом сім`ї 1 (одна) особа з квартирної черги для отримання житла в м. Чернігові;
- визнано незаконним та скасовано пункт наказу командира військової частини про зняття з квартирного обліку старшого сержанта запасу у зв`язку з закінченням контракту та звільненням у запас;
- зобов'язано військову частину прийняти рішення про поновлення старшого сержанта запасу зі складом сім`ї 1 (одна) особа, звільненого в запас у зв`язку із закінченням контракту 04 серпня 2017 року, на квартирному обліку громадян, які потребують покращення житлових умов.

Нагадуємо, що для отримання юридичної допомоги можна звернутися за адресою: м. Чернігів, пр-кт Миру, 49-а, тел: (0462) 77-51-68.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Немає коментарів:

Дописати коментар