Translate

середу, 1 грудня 2021 р.

Протидія насильству: шляхи попередження і подолання на місцевому рівні

    
1 грудня
на запрошення модераторки заходу – депутатки Чернігівської міської ради, голови депутатської комісії з питань регламенту, законності, прав і свобод громадян та запобігання корупції, голови міжфракційного об'єднання "За рівні права та можливості", викладачки Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка Наталії Хольченкової – працівниці відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Юлія Чирка та Надія Заваліна відвідали "круглий стіл" "Протидія насильству: шляхи попередження і подолання на місцевому рівні", який відбувся у Чернігівській міській раді. Захід проводився в межах Всеукраїнської кампанії "16 днів проти насильства".    Мета – висвітлення стану проблеми протидії насильству в м. Чернігові, визначення шляхів попередження й подолання насильства на місцевому рівні, активізація співпраці державних органів, органів місцевого самоврядування, громадськості та ЗМІ в боротьбі проти всіх проявів насильства.
  Під час засідання "круглого столу" прозвучали цікаві виступи представників соціальних служб, правоохоронних органів, прокуратури, депутатського корпусу, громадських організацій, психологів. Кожен намагався висвітлити роботу з попередження й подолання цього явища на місцевому рівні. Говорили про кримінальну відповідальність стосовно насильників, судові наслідки, про антибулінгові програми, шкільний аудит, про заклади, що можуть прихистити осіб, які зазнали насильства, про торгівлю людьми та активізацію висвітлення у ЗМІ історій успішних сімей як прикладу того, на кого треба рівнятися.
  Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка сьогодні – інформаційно-правовий центр, де надається юридично-правова допомога у вигляді юридичних консультацій, які проводяться в бібліотеці Центром правової інформації спільно з Чернігівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної допомоги. Регулярно оновлюються книжкові експозиції, що допомагають підвищити рівень обізнаності про всі форми насильства й поінформованості громадян з питань дискримінації, сексуального насильства, домашнього насильства та торгівлі людьми.

  Підготувала Надія Заваліна,
бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук
  Фото Наталії Хольченкової


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар