Translate

четвер, 25 травня 2023 р.

У поїздах Укрзалізниці просять створити “жіночі вагони”


                 Нещодавно на сайті Кабінету Міністрів України опублікували петицію, в якій просять створити у поїздах Укрзалізниці окремі вагони для жінок та чоловіків.

                  Наразі дана петиція майже набрала необхідну кількість голосів.

                  У зверненні до Кабміну висловлюють прохання виділити принаймні один окремий вагон для жінок і, відповідно, окремий для чоловіків в усіх потягах Укрзалізниці, які слідують маршрутом довше 6-ти годин.

“У випадку відсутності місць у “змішаних” вагонах реалізувати квитки в окремі вагони для осіб обох статей. Для ідентифікації статі додати фільтр “стать” при купівлі квитка”, – уточнюють у петиції.

                  Авторка прохання пояснює його наступними чинниками:

  • на довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через людей протилежної статі;
  • непоодинокими є випадки неприйнятної поведінки щодо пасажирів протилежної статі – нав’язлива поведінка, умисні дотики тощо;
  • відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах;
  • як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі важко.

“Виділення принаймні одного окремого вагону для жінок та одного вагону для чоловіків зможе зробити поїздки безпечнішими та запобігти негативному досвіду пасажирів”, – зауважує авторка петиції.

Довідково. Днями народна депутатка Олена Шуляк направила до Укрзалізниці звернення з пропозицією допомогти запустити цей проєкт в законодавчому полі. Вона зауважила, що, звичайно, опція купівлі квитків у “жіночі купе” навряд чи вирішить всі питання, та й ця ідея сама по собі викликає у суспільства дискусії. Втім, спробувати можна, і якщо це покращить комфорт бодай комусь – це вже буде дуже добре.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар