Translate

понеділок, 5 червня 2023 р.

В Україні посилили перевірки чоловіків, які виїжджають за кордон через систему “Шлях”


 

                        Держприкордонслужба України посилила перевірки військовозобов’язаних, які перетинають державний кордон за допомогою системи “Шлях”.

                        Через зловживання системою “Шлях” 38-ми перевізникам припинили доступ до неї, 126-ти особам повідомили підозру, а 4-ох – засудили. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

                        Так, із початком повномасштабної агресії рф в Україні нерідко припиняють спроби незаконного перетинання кордону.

                      Одним із видів протиправної діяльності є використання порушниками для перетину держрубежу системи “Шлях”.

                       За даними ДПСУ, 1,5% осіб, які виїжджали з України у січні-лютому цього року за системою “Шлях”, вчасно не повернулися в країну у визначений термін (60 діб).

                       Найбільше таких правопорушень зафіксували у перевізників із Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Львівської областей.

“При цьому більшість зловживань відмічаються з боку ФОПів, яким, як і великим підприємствам-перевізникам, надана можливість внесення осіб до системи “Шлях”. Великі підприємства більше піклуються про свою репутацію, натомість окремі ФОПи зловживають наданими можливостями і за грошову винагороду, орієнтовно від 3 до 7 тисяч доларів, пропонують свої послуги із внесення даних про осіб до системи. В окремих випадках створюється нове підприємство для здійснення протиправної діяльності”, – зауважують у ДПСУ.

                    У зв’язку з цими порушеннями Держприкордонслужба посилила заходи, спрямовані на встановлення законних підстав для перетинання держкордону особами, які внесені до системи “Шлях”.

                   Із початку року у виїзді за межі України було відмовлено більш як 4,3 тисячам осіб, які слідували як водії суб’єктів господарювання. Також у поточному році прикордонне відомство України направило до Укртрансбезпеки 100 листів-інформувань про виявлені правопорушення щодо виїзду чоловіків через систему “Шлях” і їх неповернення у визначені строки.

“Загалом від початку дії системи “Шлях” вже 38 ліцензіатам тимчасово припинено доступ до системи. Також на цей час триває документування вказаної злочинної діяльності в рамках більш як 60 кримінальних проваджень за статтею 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Окрім цього, про підозру у вчиненні злочину повідомлено 126-ти особам і засуджено 4 особи”, – додають прикордонники.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу 

Немає коментарів:

Дописати коментар