Translate

понеділок, 18 вересня 2023 р.

Методика нарахування грошової допомоги та компенсації за невикористані дні відпустки змінилась


                        В Україні внесли зміни до методики нарахування грошової допомоги та компенсації за невикористані дні відпустки.

                       Про це повідомляється на офіційному вебпорталі судової влади України.

                       Так, дані новації пов’язані із постановою Кабміну від 8 вересня цього року №975, якою внесли зміни до порядків, затверджених постановами КМУ від 8 лютого 1995 року №100 і від 8 серпня 2016 року №500.

Отже, у методиці нарахування тепер діють такі зміни:

  • обчислення середньої зарплати для надання грошової допомоги до щорічної основної відпустки та виплати компенсації за невикористані відпустки проводяться на основі виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання даних виплат;
  • окрім цього, якщо працівник набув право на виплату компенсації за невикористані відпустки до 31 грудня 2023 року, то розрахунок середньої зарплати буде проводитись на основі виплат, нарахованих у 2023 році.

“Розмір грошової допомоги визначається у результаті множення середньоденної заробітної плати на середньомісячне число робочих днів у розрахунковому періоді (визначено розрахунковий період 12 місяців)”, – зазначається у повідомленні.

Крім того:

  • середньоденну зарплату визначають із допомогою ділення зарплати за фактично відпрацьовані дні протягом 12 місяців робочих днів;
  • середньомісячне число робочих днів розраховують у результаті ділення на 12 сумарного числа робочих за останні 12 календарних місяців відповідно до графіку роботи підприємства, установи, організації.

                         Зверніть увагу: розмір матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань наразі повинен не перевищувати середньомісячну зарплату, а така допомога виплачується на підставі особистої заяви у порядку, затвердженому керівником державної служби.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником"

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар