Translate

четвер, 15 лютого 2024 р.

Омбудсман допоміг військовому отримати статус учасника бойових дій


                    Військовослужбовець звернувся до Омбудсмана України з проханням про допомогу у наданні йому статусу УБД та видачі відповідного посвідчення.

                    Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів про те, що до нього звернувся військовий з проханням про допомогу у наданні йому статусу учасника бойових дій та видачі відповідного посвідчення.

                    У листі було зазначено, що протягом восьми місяців він не міг отримати статус учасника бойових дій через зволікання військовою частиною, в якій він служив, у поданні необхідних документів для розгляду відповідною комісією.

                   Внаслідок заходів, проведених у рамках парламентського контролю за дотриманням конституційних прав військовослужбовців, відповідна комісія ухвалила рішення про надання військовому статусу учасника бойових дій.

                   Також було виписано посвідчення, що дозволяє військовому скористатися пільгами згідно із чинним законодавством України.

“Нагадую, що у разі порушення прав військовослужбовців на встановлення статусу учасника бойових дій можливо звернутися до Уповноваженого за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008; електронною поштою: hotline@ombudsman.gov.ua; зателефонувати на гарячу лінію: 0800501720″, – додав Омбудсман.

 За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником"

Немає коментарів:

Дописати коментар