Translate

четвер, 15 лютого 2024 р.

Громадський транспорт хочуть зробити доступнішим для осіб з інвалідністю


             Кількість міського транспорту, пристосованого для осіб з інвалідністю, хочуть збільшити до 50%, а з 2025 року – до 70% (приміського та міжміського – до 30% та 25%).

            Днями народні депутати подали до Верховної Ради законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про автомобільний транспорт” щодо реалізації прав на транспортне обслуговування осіб з інвалідністю”.

            У пояснювальній записці до документа зазначається, що наразі в Україні проживає 3 млн осіб з інвалідністю, а через постійні ворожі атаки та терористичні акти з боку країни-агресора українці отримують поранення, що призводить до зростання кількості таких людей.

           Людям з інвалідністю та маломобільним групам населення у нашій країні доводиться щоденно стикається з різними проблемами через недостатню пристосованість інфраструктури до їхніх потреб.

          Тому захист їхніх інтересів у наданні транспортних послуг є важливим завданням для держави, що відповідає міжнародним стандартам, зокрема Конвенції про права осіб з інвалідністю.

           У зв’язку з цим нардепи пропонують запровадити правові норми, що забезпечать доступність транспортних послуг для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

          Проєкт акту передбачає додаткові вимоги до громадського транспорту на міських, приміських і міжміських маршрутах, які включають обов’язкове пристосування до перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

          На міських маршрутах таким чином пропонується обладнати до 50% автобусів, а з 2025 року – до 70%, на приміських – до 30%, і на міжміських – до 25%.

          У разі ухвалення даного законопроєкту як закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником"

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар