Translate

понеділок, 18 березня 2024 р.

Повістку отримала людина з інвалідністю: що робити?


             Чи означає повістка особі з інвалідністю її пряме направлення на фронт?

              Повістки особам з інвалідністю розсилають не для призову до армії, а для оновлення їхніх даних. На цьому наголосили Ковельському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

              Так, у ТЦК зазначили, що повістка людині з інвалідністю не означає прямого направлення на фронт, а є лише процедурою оновлення інформації, за підсумком якої і отримують так званий “білий білет”.

“Якщо громадянин отримав інвалідність після приписки до призовної дільниці, не оновив відомості щодо свого стану здоров’я, або взагалі не став на облік до ТЦК та СП, у такому випадку в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки про його інвалідність знати не можуть”, – зауважили у військкоматі.

               Також там пояснили, що відповідно до постанови КМУ №1487 від 30 грудня 2022 року кожен чоловік має повідомити ТЦК про будь-які зміни персональних даних упродовж 7 днів (одруження, зміна стану здоров’я, народження чи всиновлення дитини тощо). Оновлені дані також потрібно надати роботодавцю і ЦНАПу.

“Навіть після визнання військово-лікарською комісією військовозобов’язаного придатним до військової служби він не вирушає одразу на фронт. Натомість, якщо громадянин не проходив військову службу раніше, він потрапляє до одного з навчальних центрів для отримання необхідних знань та навичок. Якщо ж досвід служби є, то громадянин має змогу проходити навчання та бойове злагодження безпосередньо у військовій частині, яка зацікавлена у такому фахівці”, – додали у ТЦК.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар