Translate

суботу, 2 березня 2024 р.

Довідка про перебування в полоні: хто та як може її отримати?

               Якою є процедура отримання довідки про перебування в полоні для громадян України, іноземців та осіб без громадянства?

               Відповідь на це запитання дали у громадській організації “Юридична сотня”.

Так, довідку про перебування в полоні можуть надати:

  • громадянам України, які були утримані в полоні державою-агресором у зв’язку з захистом суверенітету України та входять до складу Сил безпеки і оборони України, а також до однієї з категорій, визначених Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 2023 року №55;
  • іноземним громадянам та особам без громадянства, які перебували (або перебувають) у полоні через збройну агресію проти України або були інтерновані у нейтральних країнах, та на момент утримання в полоні здійснювали військову службу в ЗСУ та інших військових формуваннях.

                 Для отримання довідки слід особисто або через законного представника чи члена родини звернутися до Міноборони, іншого центрального органу виконавчої влади, що керує військовими формуваннями, правоохоронного органу або державного органу спеціального призначення з правоохоронними функціями, командира підрозділу ЗСУ, іншого військового формування чи органу, який входить до складу Сил безпеки і оборони України.

                 В інтересах вищевказаних осіб за довідкою може звертатися державне підприємство “Український національний центр розбудови миру”, яке виконує функції Національного інформаційного бюро (адреса: вул. Є. Коновальця 36-Б літ. А2, м. Київ, 01133).

                  Підставою для видачі документа є заява особи або лист від “Українського національного центру розбудови миру” з датою та номером реєстрації.

                  Довідка надається протягом 30 календарних днів з моменту надходження відповідної заяви.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

Немає коментарів:

Дописати коментар