Translate

понеділок, 4 березня 2024 р.

Як хочуть карати за недопуск до укриттів? Законопроєкт

               До Кримінального кодексу України можуть внести зміни щодо встановлення відповідальності за недопущення громадян до захисних споруд цивільного захисту.

               Днями народний депутат Олександр Юрченко подав до Верховної Ради законопроєкт “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за недопущення громадян до захисних споруд цивільного захисту”.

              У картці проєкту закону зазначається, що даним документом нардеп пропонує внести зміни до Кримінального кодексу України, встановивши покарання за:

  • недопущення громадян до захисних споруд цивільного захисту власниками, користувачами та балансоутримувачами таких споруд незалежно від форм власності – штраф у розмірі 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи до 200 годин, або виправні роботи до одного року;
  • те саме діяння, якщо воно заподіяло легкі чи середньої тяжкості тілесні ушкодження, – обмеження волі на строк до 3-ох років або позбавлення волі на той самий строк;
  • дії, передбачені частиною 1 цієї статті, якщо вони спричинили смерть особи чи інші тяжкі наслідки, – позбавлення волі на строк від 3-ох до 8-ми років.

У разі ухвалення даного законопроєкту як закону він набере чинності з наступного дня за днем його опублікування.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар