Translate

середу, 18 жовтня 2017 р.

Право на надбавку за вислугу років

   3 2015 р. і донині жінка працює в архівній установі державної форми власності на посаді, яка дає право на надбавку за вислугу років. Чи може бути зараховано стаж її роботи головним архівістом у комунальній установі з травня 2011 до серпня 2014 р. для нарахування надбавки за вислугу років?
О. Шишко, Харківська обл.


    Відповідь. Порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам державних і комунальних архівних установ затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 10.08.2004 р. № 1018.
   Надбавка за вислугу років виплачується щомісяця керівним працівникам, фахівцям державних і комунальних архівних установ, які виконують науково-методичні та виробничі функції, .згідно з додатком, крім тих, що мають право на виплату надбавки за стаж роботи (доплату за вислугу років) на інших підставах.
   До стажу роботи, до дає право на встановлення надбавки за вислугу років, зараховується, зокрема, час роботи в архівних установах України, відповідних установах колишнього СРСР та союзних республік СРСР.
   Водночас, оскільки в переліку посад керівних працівників. фахівців державних і комунальних архівних установ, які виконують науково-методичні та виробничі функції, затвердженому додатком до Порядку, посади головного архівіста немає, час роботи на цій посаді не може бути зарахований до стажу роботи для виплати надбавки за вислугу років працівникам державних і комунальних архівних установ.

Джерело:  Право на надбавку за вислугу років // Праця і зарплата. - 2017. - 11 жовтня (№ 38). -  С. 6. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар