Translate

середу, 18 жовтня 2017 р.

Про надбавку за стаж роботи

   Працівник центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій працює в центрі з 18 квітня 2003 р. Посаду держслужби він обіймає з 1 червня 2005 р. Після набрання чинності Законом від 10.12.2015 р. № 889 ця посада належить до посад педпрацівників (начальник навчально-методичного, навчального відділів центру).
    Як нараховується надбавка за стаж цьому працівникові? Чи враховується попередній стаж роботи в центрі? Чи зростатиме надбавка за подальшу роботу в центрі?
О. Царенко, Харківська обл.


   Відповідь. Постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.2016 р. № 571 «Деякі питання оплати праці працівників центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій» визначено умови оплати праці працівників центрів на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів через унесення зміни в розділ І «Освіта» додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».
   При цьому працівникам центрів, посади яких до набрання чинності Законом України від 10.12.2015 р. № 889-УМі «Про державну службу» (далі — Закон № 889) були віднесені до відповідних категорій посад державних службовців, виплачується надбавка у відсотках до посадового окладу за стаж роботи в цих центрах у таких розмірах: понад три роки — 10%, понад п'ять років — 15, понад 10 років — 20, понад 15 років — 25, понад 20 років — ЗО, понад 25 років — 40% посадового окладу.
   До стажу роботи для встановлення цієї надбавки зараховується стаж державної служби за періоди роботи (служби) до набрання чинності Законом № 889 та період роботи в центрі після набрання чинності цим Законом.
Під час подальшої роботи працівників у центрі на посадах, що були віднесені до відповідних категорій посад державних службовців, у разі виникнення права на підвищення надбавки її розмір змінюється.
   Якщо на час набрання чинності Законом № 889 посада, яку обіймав працівник, не належала до категорії посад державних службовців, права на таку надбавку працівник не має.

Джерело:  Про надбавку за стаж роботи // Праця і зарплата. - 2017. - 11 жовтня (№ 38). -  С. 6. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар