Translate

четвер, 19 жовтня 2017 р.

Грошова допомога: умови призначення

   Чи перераховується розмір грошової допомоги у зв'язку з уточненням показника середньої зарплати в країні за попередній рік?
Т. Денисюк, Херсонська обл.


   Відповідь. Якщо на час призначення пенсії показник середньої заробітної плати в країні за попередній рік відсутній, застосовується той показник, який ураховувався для призначення пенсій упродовж попереднього року. Після затвердження показника за рік, що передує року звернення за призначенням пенсії, пенсію перераховують з дня її призначення. Це передбачене ст. 40 Закону № 1058. Зазвичай це стосується тих пенсіонерів, які звертаються за призначенням пенсії на початку року, коли показник за попередній рік ще не визначений.
   Грошова допомога виплачується органами Пенсійного фонду України одноразово в розмірі 10 місячних пенсій за рахунок коштів Державного бюджету України одночасно з першою виплатою призначеної пенсії.
   Оскільки розмір пенсії на день її призначення змінюється з урахуванням нового показника середньомісячної заробітної плати, то і грошову допомогу також перераховують.

Джерело:  Грошова допомога: умови призначення // Праця і зарплата. - 2017. - 11 жовтня (№ 38). -  С. 15. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар