Translate

середа, 1 листопада 2017 р.

Порядок виплати пенсії пенсіонерам, які працюють

   Я ліквідатор аварії на ЧАЕС, інвалід III групи. У лютому пішов працювати охоронником. Підкажіть, на підставі чого з моєї пенсії знімають 15%?

   Під час вирішення питань пенсійного забезпечення громадян (зокрема права на пенсію, її розміру, порядку виплати тощо) органи Пенсійного фонду України керуються чинними нормативно-правовими актами.
   Законами України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 02.03.2015 № 213-VIII, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24.12.2015 № 911-VIII та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 № 1774-VIII до низки законів України, що регулюють питання пенсійного забезпечення осіб, було внесено зміни, зокрема щодо особливого порядку виплати пенсії пенсіонерам, які працюють.
   Відповідно до статті 58 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» тимчасово, по 31.12.2017 р., у період роботи особи пенсію, розмір якої перевищує 150% прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, виплачують у розмірі 85% призначеного розміру, але не менше 150% прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Після звільнення з роботи виплата пенсії поновлюється в повному розмірі.
   Виключення передбачено для інвалідів І та II груп, інвалідів війни III групи та учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється дія пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Під час виплати Вам пенсії як інваліду III групи застосовують норми cтатті 58 зазначеного Закону.

Джерело:  Порядок виплати пенсії пенсіонерам, які працюють // Пенсійний кур'єр. - 2017. - № 33. -  С. 4. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар