Translate

вівторок, 12 грудня 2017 р.

Перелік документів, які надаються для призначення пенсії по інвалідності

    Чи потрібно при зверненні за призначенням пенсії по інвалідності вимагати оригінал тру­дової книжки?

    До заяви про призначання пенсії по інвалідності додаються документи про стаж, визначені Порядком підтвердження наявного трудового стажу для при­значення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 року № 637 (зокрема, трудова книжка, довідки про періоди роботи тощо). За період роботи, починаючи з 01 січня 2004 року, страховий стаж підтверджується довідкою з бази даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціаль­ного страхування.
    Пунктом 2.23. Порядку подання та оформлення доку­ментів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25 листопада 2005 року № 22-1, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 27 грудня 2005 року за № 1566/11846, визначено, що документи, необхідні для призначення пенсії, можуть бути подані як в оригіналах, так і копіях, посвідчених но­таріально або адміністрацією підприємства, установи, організації, що подає документи заявника для призна­чення пенсії, чи органом, що призначає пенсію.
    Документи про стаж, вік та заробітну плату подають­ся тільки в оригіналах. Якщо підтвердженням страхового стажу є трудова книжка, надається її копія, завірена адмі­ністрацією підприємства, установи, організації за місцем останньої роботи або органом, що призначає пенсію.
    Тобто до заяви про призначення пенсії до органу Пенсійного фонду України надається оригінал документа про стаж (зокрема - трудова книжка) та копія з неї, заві­рена адміністрацією підприємства, установи, організації за місцем останньої роботи.
    При цьому копія трудової книжки може бути завіре­на органом, що призначає пенсію.

Джерело:  Перелік документів, які надаються для призначення пенсії по інвалідності // Вісник Пенсійного фонду України. - 2017. - № 11. -  С. 37. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар