Translate

вівторок, 12 грудня 2017 р.

Право на пенсію за вислугу років

    Чи зараховується до стажу роботи, що дає право на пенсію за вислугу років відповідно до пункту «е» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення», період роботи в санепідемстанції на посаді дезінфектора-інструктора?

   Пунктом «е» статті 55 Закону України «Про пенсій­не забезпечення» та розділом «2. Охорона здоров'я» Переліку закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993 № 909 (в редак­ції, чинній до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 17.12.2012 №1181), було передба­чено, що право на пенсію за вислугу років мають лікарі та середній медичний персонал (незалежно від найме­нування посад), які працювали, зокрема, в санітарно-епідеміологічних закладах.
   Номенклатурою спеціальностей молодших спе­ціалістів з медичною освітою, наданою в додатку № 1 до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 23.11.2007 № 742 «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою», передбачена, зокрема, спеціаль­ність «Медико-профілактична справа».
  Згідно з розділом «Вступ» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78. Охорона здоров'я (далі - Довідник), затверджено­го наказом Міністерства охорони здоров'я України від 29.03.2002 № 117 та погодженого з Міністерством пра­ці та соціальної політики України, до розділу «Фахівці» цього Довідника належать професії, які потребують від працівника кваліфікації за дипломом про вищу освіту, яка відповідає рівню молодшого спеціаліста, бакалавра або спеціаліста, що проходить післядипломну підготовку (стажування або інтернатуру).
   Пунктом 4 розділу «Фахівці» Довідника передбачено професію інструктора-дезінфектора, до якого висува­ються кваліфікаційні вимоги: неповна вища освіта (мо­лодший спеціаліст) за напрямом підготовки «Медицина», спеціальністю «Медико-профілактична справа».
    Зважаючи на сказане, період роботи в санепідемстан­ції (до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 17.12.2012 № 1181) на посаді дезінфектора-інструктора (інструктора-дезінфектора), що належить до середнього медичного персоналу, зараховується до стажу роботи, що дає право на пенсію за вислугу років відповідно до пункту «е» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення».

Джерело:  Право на пенсію за вислугу років // Вісник Пенсійного фонду України. - 2017. - № 11. -  С. 37-38. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар