Translate

середу, 15 серпня 2018 р.

Про видання трудової книжки

    Якщо трудова книжка не видана працівникові в день звільнення, чи потрібно вносити до неї зміни щодо дати звільнення?
Н. Трохимова, м. Суми


    Відповідь. Порядок оформлення трудових книжок працівників установлений Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженою наказом Мінпраці, Мін'юсту, Мінсоцзахисту України від 29.07.93 р. № 58, зареєстрованим у Мін'юсті України 17.08.93 р. за №110 (далі — Інструкція).
    Усі записи в трудовій книжці про прийняття на роботу, переведення на іншу постійну роботу або звільнення, а також про нагороди та заохочення вносить власник або уповноважений ним орган після видавання наказу (розпорядження), але не пізніше від тижневого строку, а в разі звільнення — в день звільнення. Такі записи мають точно відповідати тексту наказу (розпорядження).
   Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати працівникові його трудову книжку в день звільнення із внесеним до неї записом про звільнення.
    У разі затримання видачі трудової книжки з вини власника або уповноваженого ним органу працівникові сплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу.
   Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудової книжки. Про новий день звільнення видається наказ і вноситься запис до трудової книжки працівника. Раніше внесений запис про день звільнення визнається недійсним у порядку, встановленому п. 2.10 Інструкції.
   Якщо працівник відсутній на роботі в день звільнення, то власник або уповноважений ним орган в цей день надсилає йому поштове повідомлення про потребу отримання трудової книжки.

Джерело:  Про видання трудової книжки  // Праця і зарплата. - 2018. - № 30. -  С. 10.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар