Translate

середа, 8 серпня 2018 р.

Щодо надання грошової допомоги

    Працівниця (держслужбовець) після виходу з відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за відповідний робочий період має право лише на чотири календарних дні щорічної відпустки. Чи має вона право на виплату грошової допомоги до цієї відпустки?
В. Максимова, Херсонська обл.


    Відповідь. За статтею 57 Закону України «Про державну службу» (далі — Закон) державним службовцям надається щорічна основна оплачувана відпустка тривалістю З0 календарних днів, якщо законом не передбачено більш тривалої відпустки, з виплатою грошової допомоги в розмірі середньомісячної заробітної плати.
    Законодавством не передбачено обмежень щодо кількості днів щорічної основної відпустки для виплати грошової допомоги в розмірі середньомісячної заробітної плати.
   Статтею 59 Закону передбачено, що щорічні відпустки надаються державним службовцям у порядку та на умовах, визначених законодавством про працю.
    Так, згідно зі ст. 12 Закону України «Про відпустки» щорічну основну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна, безперервна її частина становитиме не менш як 14 календарних днів. При цьому ця частина відпустки необов'язково має бути першою її частиною.
   Отже, в разі поділу щорічної основної відпустки на частини грошова допомога в розмірі середньомісячної заробітної плати виплачується за заявою працівника один раз на рік під час надання будь-якої з частин щорічної основної відпустки, незалежно від кількості днів такої відпустки.

Джерело:   Щодо надання грошової допомоги // Праця і зарплата. - 2018. - № 29. -  С. 8.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар