Translate

середу, 22 січня 2020 р.

Про виплату одноразової допомоги

    Чи виплачується одноразова винагорода в розмірі 5000 грн згідно з Положенням про Почесну грамоту Кабінету Міністрів України, затвердженим постановою Кабміну від 20.08.2008 р. № 728, уже звільненому держслужбовцеві?
Н. Шамара, Миколаївська обл.


    Відповідь. Згідно з пунктом 4 Положення про Почесну грамоту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2008 р. № 728 (далі — Положення), подання про нагородження Почесною грамотою вносять до Кабінету Міністрів України центральні органи виконавчої влади, інші державні і судові органи, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, обласні ради, Національна та галузеві академії наук, Національна академія державного управління при Президентові України.
    Почесну грамоту з пам'ятним знаком в урочистій обстановці вручають члени Кабінету Міністрів України, голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голови обласних і міських державних адміністрацій або за дорученням Прем'єр-міністра України — керівники центральних органів виконавчої влади, інших органів і установ, передбачених п. 4 Положення, які внесли подання про нагородження Почесною грамотою (п. 12 Положення).
   Нагородженим Почесною грамотою працівникам органів виконавчої влади та інших державних органів, умови оплати праці яких визначені актами Кабінету Міністрів України, виплачується одноразова винагорода в розмірі 5000 грн.
   Виплата одноразової винагороди проводиться в межах фонду оплати праці відповідного державного органу, підприємства, установи та організації (п. 13 Положення).
   Отже, питання виплати цієї грошової винагороди має вирішувати обласна державна адміністрація, яка відповідно до вимог п. 4, 12 і 13 Положення забезпечувала: внесення до уряду подання, організацію (утому числі фінансування) та вручення почесної грамоти.

Джерело: Про виплату одноразової допомоги // Праця та зарплата. - 2019. - № 19. - С. 7.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар