Translate

понеділок, 17 травня 2021 р.

Чи можна приватизувати землю біля хати, якщо її більше ніж 25 соток?

    Кажуть, що біля хати можна мати лише 25 соток землі, а якщо більше, то заберуть. Чи правда це? Чи можна приватизувати землю біля хати, якщо її більше ніж 25 соток?

    Справді, у статті 121 Земельного кодексу України зазначено, що в селах громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) не більше як 0,25 га (25 соток). Тому якщо поряд із присадибною земельною ділянкою (0,25 га) ще залишається вільна земельна ділянка, то така земля може бути приватизована за іншим цільовим призначенням, приміром, для ведення садівництва — не більше як 0,12 га; для ведення особистого селянського господарства — не більше як 2,0 га; для будівництва індивідуальних гаражів — не більше як 0,01 га. Це залежить від цільового визначення земельних ділянок певної території.

  Джерело:  Чи можна приватизувати землю біля хати, якщо її більше ніж 25 соток? // Пенсійний кур'єр. - 2021. - № 18. - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41  

Немає коментарів:

Дописати коментар