Translate

четвер, 19 жовтня 2017 р.

Грошова допомога: умови призначення

   Особа працює лікарем у психіатричній лікарні 25 років, цього року виходить на пенсію за віком. Чи є підстави для нарахування грошової допомоги, якщо стаж має бути подвоєний?
В. Швець, Житомирська обл. 

   Відповідь. Статтею 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» передбачено, що робота в лепрозорних і протичумних закладах охорони здоров'я, у закладах (відділеннях) з лікування осіб, заражених вірусом імунодефіциту людини або хворих на СНІД, в інших інфекційних закладах (відділеннях) охорони здоров'я, у патологоанатомічних і реанімаційних відділеннях закладів охорони здоров'я, а також психіатричних закладах охорони здоров'я зараховується до стажу роботи у подвійному розмірі.
   До страхового стажу подвоєння застосовується під час обчислення страхового стажу за періоди роботи до 1 січня 2004 р., а для визначення права на пенсію за вислугу років ці норми застосовуються як до 1 січня 2004 р., так і після цієї дати.
   Однак згідно з Порядком № 1191 страховий стаж на посадах, що дає право на грошову допомогу, враховується в календарному обчисленні. Тобто стаж, який дає право на грошову допомогу, в особи становить 25 років, а чоловікам потрібно мати — 35, жінкам — З0 років.

Джерело:  Грошова допомога: умови призначення // Праця і зарплата. - 2017. - 11 жовтня (№ 38). -  С. 15. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар