Translate

вівторок, 20 лютого 2018 р.

Щодо оплати праці працівників комунальних телерадіокомпаній

    Якими актами законодавства слід керуватися — під час визначення умов оплати праці керівника комунальної телерадіокомпанії?
Т. Іванчук, Тернопільська обл.


    Відповідь. Права, повноваження, економічні та організаційні засади державної підтримки журналістів визначає Закон України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів».
    Умови оплати праці журналістів державних і комунальних засобів масової інформації визначені постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 р. № 1038 «Про умови оплати праці журналістів державних і комунальних засобів масової інформації» (далі — постанова № 1038).
    Згідно з пп. 1 п. 2 постанови № 1038 посадові оклади журналістів визначаються за Переліком посад журналістів державних і комунальних засобів масової інформації, які прирівнюються до посад керівних працівників, спеціалістів секретаріату (апарату) відповідного органу державної влади або органу місцевого самоврядування, затвердженим постановою № 1038 (далі — Перелік).
    Відповідно до Переліку посада керівника (генерального директора, директора) телевізійної, радіомовної та телерадіомовної організації, засновниками (співзасновниками) яких є обласні державні адміністрації, прирівнюється до посади заступника голови відповідної державної адміністрації.
    Також відповідно до постанови № 1038 журналістам державних і комунальних засобів масової інформації встановлюється щомісячна надбавка за вислугу років на рівні 3% посадового окладу за кожен календарний рік стажу роботи, але не більш як 50% посадового окладу.
     Розміри інших видів надбавок, доплат, авторських гонорарів та премій журналістам державних і комунальних засобів масової інформації встановлюються в колективному договорі з урахуванням норм генеральної та галузевої угод у межах коштів, передбачених на оплату праці.
    Відповідно до ст. 15 Закону України «Про оплату праці» форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат установлюються підприємствами в колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною, галузевими (міжгалузевими) і територіальними угодами.

Джерело:  Щодо оплати праці працівників комунальних телерадіокомпаній // Праця і зарплата. - 2018. - № 6. -  С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар