Translate

вівторок, 23 липня 2019 р.

Нова правова книга

342(477)
М 90
    Муніципальне право України [Текст] : навч. посіб. для підгот. до іспитів / [упоряд.: І. В. Тетарчук, Т. Є. Дяків]. - Київ : Центр учбової літератури, 2018. - 205 с. 

    При підготовці посібника використано низку нормативно-правових актів України. 
    Навчальний посібник розрахований на студентів, слухачів, аспірантів юридичних навчальних закладів. Структура посібника побудована на найбільш оптимальному та легкому поданні матеріалу студентам – у запитаннях і відповідях. 
     Даний посібник стане у пригоді всім, хто бажає озброїти себе системою знань з курсу муніципального права України. 

343(477)
О-95
    Очищення влади (люстрація). Запобігання і протидія корупції [Текст] : практ. посіб. / [упоряд. А. В. Григоренко]. - Київ : Центр учбової літератури, 2018. - 143 с.

    Посібник розрахований на посадових та службових осіб органів прокуратури України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України, Національного банку України, професійних суддів, начальницький склад Міністерства внутрішніх справ України, Державної пенітенціарної служби України, Фіскальної служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, військових посадових осіб Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів військових формувань, членів Центральної виборчої комісії, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, голів та членів національних комісій, що здійснюють державне регулювання природних монополій, державне регулювання у сферах зв’язку та інформатизації, ринків цінних паперів і фінансових послуг, інших посадових та службових осіб (крім виборних посад) органів державної влади, органів місцевого самоврядування для використання в практичній роботі. 

343(477)
З-38
    Заходи забезпечення кримінального провадження. Зразки та бланки процесуальних документів [Текст] : практ. посіб.-комент. / [упоряд. А. В. Григоренко]. - Київ : Центр учбової літератури, 2018. - 159 с.

    Практичний посібник - коментар розрахований на суддів, прокурорів, слідчих, співробітників оперативних підрозділів та адвокатів для використання в практичній роботі, а також як навчальний посібник для студентів навчальних учбових закладів, які готують фахівців в галузі права.
34
Ю 70
    Юридична деонтологія [Текст] : навч. посіб. для підготов. до іспитів / [упоряд.: І. В. Тетарчук, Т. С. Дяків]. - Київ : Центр учбової літератури, 2018. - 156 с.

    Навчальний посібник розрахований на студентів, слухачів, аспірантів юридичних навчальних закладів. 
    Структура посібника побудована на найбільш оптимальному та легкому поданні матеріалу студентам – у запитаннях і відповідях.     
    Даний посібник стане у пригоді всім, хто бажає озброїти себе системою знань з курсу юридичної деонтології.

343(477)
С 48
    Слободянюк, Б. К.   Розслідування умисного знищення або пошкодження чужого майна [Текст] : монографія / Б. К. Слободянюк. - Київ : Ліра-К, 2018. - 171 с. 

    Монографія присвячена дослідженню особливості розслідування умисного знищення або пошкодження чужого майна. Розроблено основи криміналістичної характеристики вказаних злочинів; встановлено типові сліди вчинення злочину; розкрито характеристику особи злочинця та потерпілого; висвітлено способи та обстановку вчинення злочину, передбаченого ст. 194 КК України. Також визначено зміст обставин, які підлягають встановленню при вирішенні питання про внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань; з’ясовано типові слідчі ситуації початкового етапу розслідування умисного знищення або пошкодження чужого майна та особливості формування слідчих версій; окреслено особливості взаємодії органів досудового розслідування та інших суб’єктів при розслідуванні злочинів, передбачених ст. 194 КК України; систематизовано організаційні й тактичні особливості проведення огляду місця події, допиту та інших слідчих (розшукових) дій. 
    Буде корисною для науковців, викладачів, аспірантів та студентів юридичних навчальних закладів, а також для працівників правоохоронних та судових органів.  

347(477)
В 31
    Вереша, Роман Вікторович. Кваліфікаційний адвокатський іспит [Текст] : навч.-практ. посіб. / Р. В. Вереша, М. В. Павленчик. - 2-ге вид., перероб. та допов. - Київ : Правова єдність, 2019. - 461 с.

    У навчально-практичному посібнику системно та комплексно висвітлюються відповіді на питання усного іспиту, який складається для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні. Посібник розроблено відповідно до Програми складення кваліфікаційного іспиту, затвердженої рішенням Ради адвокатів України.
    Видання розраховане на осіб, які готуються до складання кваліфікаційних іспитів для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, науковців, викладачів, аспірантів (ад’юнктів), студентів та слухачів вищих навчальних закладів правового спрямування та юридичних факультетів, а також адвокатів, практичних співробітників органів досудового розслідування, прокурорів, суддів та всіх, хто цікавиться правом.

343(477)
Л 64
    Литвиненко, В. І.  Антикорупційне право [Текст] : навч. посіб. / В. І. Литвиненко, Ю. П. Лісовська, П. М. Лісовський. - Київ : Кондор, 2019. - 238 с. 

    У навчальному посібнику розглянуто актуальні питання Концепції адміністративно-правового забезпечення запобігання та протидії корупції. За цих умов антикорупційне право є нагальною потребою як законний капітал відповідальності юридичних та фізичних осіб. Висвітлено стратегічні напрями та необхідні механізми протидії корупції, а також протидію корупційним маніпуляціям у вищій освіті України. Зосереджено увагу на конструктивну характеристику антикорупційного права, в якій нова концептуальна модель контррозвідувальної діяльності та Прокуратури України, як локальний моніторинг та представництво, відіграє належну роль. При цьому розкрито, що паливно-енергетичний комплекс є прерогативою діяльності спецслужб. Визначено авторське бачення антикорупційної політики світового порядку. Навчальний посібник розраховано на науковців, викладачів, студентів, курсантів, співробітників спецслужб та широке коло читачів.
347(477)
С 43
    Складові успіху у цивільному процесі [Текст] : практ. посіб. / [упоряд.: К. А. Бабенко та ін.]. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 255 с.

    Посібник розрахований на юристів цивільної спеціалізації, керівників, суб’єктів господарювання, фізичних осіб – підприємців. 
    Зміст збірника подано з урахуванням останніх змін до чинного законодавства України. Також читачам пропонуються матеріали довідкового та методичного характеру.

34
Ю 70
    Юридичне документознавство [Текст] : навч. посіб. для підготов. до іспитів / [упоряд.: І. В. Тетарчук, Т. Є. Дяків]. - Київ : Центр учбової літератури, 2018. - 162 с.

    Структура посібника побудована на найбільш оптимальному та легкому поданні матеріалу студентам – у запитаннях і відповідях та складається з таких основних розділів курсу: 
  • загальнотеоретичні положення юридичного документознавства, діловодство як галузь ведення документів, 
  • юридичний документ як основний носій правової інформації, 
  • юридична техніка, 
  • особливості юридичних документів, 
  • документування управлінської діяльності, 
  • організація роботи з документами, 
  • організаційно-розпорядча документація, особливості складання розпорядчих та організаційних документів, 
  • довідково-інформаційні документи, їх складання та оформлення, 
  • укладання документів щодо особового складу, 
  • особисті офіційні документи. 
    Посібник може бути широко використаний викладачами, аспірантами, студентами, працівниками вищих навчальних закладів, усіма, хто цікавиться питаннями юридичного документознавства.

  341
  Ф 32
      Фединяк, Галина Степанівна. Довідник з міжнародного приватного права та міжнародного цивільного процесу [Текст] / Г. С. Фединяк, Л. С. Фединяк. - Київ : Алерта, 2019. - 233 с.

    Довідник з міжнародного приватного права та міжнародного цивільного процесу охоплює визначення термінології й понять навчального курсу міжнародного приватного права, науки та законодавства міжнародного приватного права й міжнародного цивільного процесу.
Окремо наведені переліки нормативно-правових актів і міжнародних договорів, керуючись якими можна вирішити правові питання, що виникають у сфері приватно-правових відносин з іноземним елементом. Довідник містить тексти актів, які найчастіше використовуються для регулювання вказаних правовідносин.
     Довідниковий матеріал викладено на основі наукових джерел, законодавства й правозастосувальної практики України та інших держав.
    Для практичних працівників у сфері юриспруденції, студентів юридичних факультетів і факультетів міжнародних відносин, аспірантів, викладачів.

  343
  М 13
    Мазур, Віктор Васильович. Шахрайство на кожному кроці: не дай себе ошукати [Текст] / Віктор Мазур. - Харків : Фоліо, 2018. - 252 с.

    Ця книжка містить конкретні поради й рекомендації, як поводитися добропорядному громадянину в тій чи іншій ситуації, влаштовуючись на роботу, зокрема за кордоном, або при купівлі туристичної путівки та поїздках в інші країни.
     Автор викриває численні афери в торгівлі, в тому числі у всесвітній мережі. Шахрайство при цьому загрожує всім — і покупцям, і продавцям. Спостереження та висновки, які включені до видання, будуть корисні для кожної людини, бо будь-хто може стати жертвою шахраїв і пройдисвітів. Насправді, чужий досвід завжди кращий за власні помилки.
    У кінці книжки вміщено розділ, в якому автор розповідає про відомих аферистів минулого.

347(477)
С 71
     Спадщина і спадкування в Україні. Запитання, відповіді, практичні поради, судова практика [Текст] : практ. посіб. / [упоряд.: К. І. Чижмарь, Д. В. Журавльов]. - Київ : Центр учбової літератури, 2018. - 310 с.

    Запропоноване читачам видання адресоване перш за все особам, що у спадковому праві називаються спадкоємцями. Тобто тими, що мають отримувати спадщину. Від них і є більшість запитань, що стосуються вказаних правовідносин. 
    Від осіб, що можуть стати спадкодавцями (що практично неминуче) запитань на порядок менше. 
    Ось навколо таких життєвих ситуацій і побудований зміст посібника. При цьому висвітлено не лише практичні питання спадкування і спадщини, а й ще запропоновано найсвіжішу судову практику із вказаних правовідносин.

 351(477)
Н 32
    Настільна книга працівника національної поліції України [Текст] : практ. посіб. / [упоряд.: К. А. Бабенко та ін.]. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 394 с. : іл.
   До посібника увійшли : Закон України “Про Національну поліцію”, постанови, накази.
   Посібник розрахований на поліцейських, осіб, які бажають взяти участь в конкурсі на посаду поліцейського, судді, прокурора, слідчого, детектива, адвоката.





342(477)
З-89
    Зразки процесуальних документів у адміністративному судочинстві [Текст] : скарги, заяви, клопотання, відзиви, заперечення, позови / [упоряд. С. В. Пєтков та ін.]. - Київ : Центр учбової літератури, 2018. - 77 с. 

    Для реалізації права на подання адміністративного позову необхідний ряд передумов.
    Під передумовами права на подання позову розуміються такі факти процесуального характеру, з наявністю або відсутністю яких процесуальний закон пов'язує виникнення права на звернення до адміністративного суду.
    Відтак процедура захисту порушених прав і свобод осіб в адміністративному судочинстві носить складний характер, а тому запропонований до уваги читачів посібник має налаштувати широкий загал та допомогти здійснити необхідні заходи на захист порушених прав.
    У посібнику також запропоновані приклади документів процесуального характеру, які притаманні адміністративному судочинству.

347(477)
Ц 58
    Цивільне судочинство. Процесуальні документи [Текст] : практ. комент. та зразки / [упоряд. К. І. Чижмарь та ін.]. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 191 с.
    Мета цього збірника – зорієнтувати звичайного громадянина у складнощах цивільно-процесуальних відносин, надання йому можливості самостійно оцінити свої сили при захисті своїх прав, можливості здійснення самостійного і вільного вибору при здійсненні цивільного провадження, запобігання помилкам при складанні процесуальних документів у разі, коли немає можливості скористатись юридичною допомогою.
    Цей практичний посібник покликаний перш за все визначити загальні правила складання процесуальних документів з визначенням їх черговості, строків подання та інших супутніх складових. Саме тому наголос буде зроблений на цьому, а не на якнайширшому охопленні конкретних правовідносин, які є предметом судового розгляду.
    Посібник розрахований на широке коло читачів, які потребують практичних порад при звернені до суду. Також посібник буде у нагоді правникам-початківцям та студентам юридичних факультетів.

346(477)
Г 72
    Господарське судочинство. Процесуальні документи [Текст] : практ. комент. та зразки / [упоряд. К. І. Чижмарь та ін.]. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 175 с.

    Посібник розрахований на юристів господарської спеціалізації, керівників, суб’єктів господарювання, фізичних осіб – підприємців.
    Зміст збірника подано з урахуванням останніх змін до чинного законодавства України. Також читачам пропонуються матеріали довідкового та методичного характеру.

343(477)
О-74
    Оскарження судових рішень в кримінальному судочинстві [Текст] : правове регулювання, зразки документів, судова практика / [упоряд. : К. І. Чижмарь, Д. В. Журавльов]. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 191 с.
    За новим КПК суттєво змінилась сама філософія кримінального провадження, тому завданням цього посібника є звичайна констатація необхідних дій сторони захисту у кримінальному провадженні та процесуальних документів, що властиві захисту у певних стадіях кримінального провадження.
    Зазначені межі та зміст посібника грунтуються на тому невеликому досвіді практичного застосування нової редакції КПК України, що існує у правовій практиці з моменту прийняття нового КПК та наявного застосування його приписів.
    Зміст збірника подано з урахуванням останніх змін до чинного законодавства України. Також читачам пропонуються матеріали довідкового та методичного характеру.


342(477)
А 31
    Адміністративне судочинство. Процесуальні документи [Текст] : практ. комент. та зразки / [упоряд. К. І. Чижмарь та ін.]. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 151 с. 

    Для реалізації права на подання адміністративного позову необхідний ряд передумов. 
    Під передумовами права на подання позову розуміються такі факти процесуального характеру, з наявністю або відсутністю яких процесуальний закон пов'язує виникнення права на звернення до адміністративного суду. 
    Відтак процедура захист порушених прав і свобод осіб в адміністративному судочинстві носить складний характер, а тому запропонований до уваги читачів посібник має налаштувати широкий загал та допомогти здійснити необхідні заходи на захист порушених прав. 
    У посібнику також запропоновані приклади документів процесуального характеру, які притаманні цивільному судочинству. 

347(477)
О-74
    Оскарження судових рішень в цивільному судочинстві [Текст] : правове регулювання, зразки документів, судова практика / [упоряд. : К. І. Чижмарь, Д. В. Журавльов]. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 191 с.

    Мета цього збірника - зорієнтувати звичайного громадянина у складнощах цивільно-процесуальних відносин, надання йому можливості самостійно оцінити свої сили при захисті своїх прав, можливості здійснення самостійного і вільного вибору при здійсненні цивільного провадження, запобігання помилкам при складанні процесуальних документів у разі, коли немає можливості скористатись юридичною допомогою.
    У посібнику також запропоновані приклади документів процесуального характеру, які притаманні цивільному судочинству.


344(477)
В 42
    Військові адміністративні правопорушення. Військові кримінальні правопорушення (злочини) [Текст] : законодавство, коментар : практ. посіб. / [упоряд. : А. В. Григоренко, Ю. І. Руснак]. - Київ : Центр учбової літератури, 2018. - 271 с. : табл. 

    Посібник розрахований на військових службових осіб, на військовослужбов­ців строкової служби, на військовослужбовців які проходять військову службу за контрактом та призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на осіб офіцерського складу, які проходять кадрову військову службу та військову службу за призовом, а також на військовослужбовців та працівників Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

342(477)
О-74
    Оскарження судових рішень в адміністративному судочинстві [Текст] : правове регулювання, зразки документів, судова практика / [упоряд. : К. І. Чижмарь, Д. В. Журавльов]. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 223 с. 

    Для реалізації права на подання адміністративного позову необхідний ряд передумов. 
    Під передумовами права на подання позову розуміються такі факти процесуального характеру, з наявністю або відсутністю яких процесуальний закон пов'язує виникнення права на звернення до адміністративного суду.
    Відтак процедура захисту порушених прав і свобод осіб в адміністративному судочинстві носить складний характер. а тому запропонований до уваги читачів посібник має налаштувати широкий загал та допомогти здійснити необхідні заходи на захист порушених прав. 
    У посібнику також запропоновані приклади документів процесуального характеру, які притаманні адміністративному судочинству.

346(477)
О-74
    Оскарження судових рішень в господарському судочинстві [Текст] : правове регулювання, зразки документів, судова практика / [упоряд. : К. І. Чижмарь, Д. В. Журавльов]. - Київ : Центр учбової літератури, 2019. - 223 с. 

    Посібник розрахований на юристів господарської спеціалізації, керівників, суб'єктів господарювання, фізичних осіб — підприємців.
    Зміст збірника подано з урахуванням останніх змін до чинного законодавства України. Також читачам пропонуються матеріали довідкового та методичного характеру.

Немає коментарів:

Дописати коментар