Translate

середу, 7 серпня 2019 р.

Відпустка без збереження заробітної плати

    Чи мають право пенсіонери, які працюють, на відпустку за власний рахунок?
   Пенсіонери, які працюють, мають право на відпустку без збереження заробітної плати. Згідно з листом Мінсоцполітики від 25.06.2019 № 739/0/204-19 відпустка надається щороку тривалістю до 30 календарних днів.
   Згідно зі статтею 26 Закону України «Про відпустки» працівникові може надаватися відпустка без збереження заробітної плати за сімейними обставинами та з інших причин на термін, обумовлений угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом, але не більше як 15 календарних днів на рік.
   Зазначимо, що відпустка за власний рахунок, не використана поточного року, не переноситься на наступний рік. Також, плануючи відпустку без збереження заробітної плати, варто знати, що вона включає вихідні й святкові дні.
  Відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов'язковому порядку: учасникам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», — тривалістю до 14 календарних днів щороку; особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, — тривалістю до 21 календарного дня щороку; пенсіонерам за віком і особам з інвалідністю III групи — тривалістю до З0 календарних днів щороку; особам з інвалідністю I і II груп — тривалістю до 60 календарних днів щороку; ветеранам праці — тривалістю до 14 календарних днів щороку.

Джерело: Відпустка без збереження заробітної плати // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 30. - С. 4
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар