Translate

середу, 7 серпня 2019 р.

Як оформити тимчасову реєстрацію?

    Я не маю власного житла, а також рідних чи знайомих, які могли б мене зареєструвати. Підкажіть, що мені робити?

    Особа, яка не має постійного місця реєстрації, може здійснити тимчасову реєстрацію за місцем фактичного проживання. Це може бути соціальне житло, отримати яке можна шляхом звернення в орган місцевого самоврядування (наприклад, гуртожиток). Порядок взяття на облік та надання такого житла врегульовано Законом України «Про житловий фонд соціального призначення». Однак черга на таке житло доволі тривала, що ускладнює процес реєстрації.
   Також здійснити тимчасову реєстрацію можна за місцем роботи, якщо підприємство/установа, з якою працівник підписує трудовий договір, має на балансі відомче житло (комунальні підприємства, військові частини, заводи тощо). Зокрема, військовослужбовці отримують тимчасове місце реєстрації за місцем розташування військової частини.
    Окрім того, якщо Ви офіційно винаймає те житло на підставі договору оренди/найму, то можете здійснити реєстрацію місця проживання за адресою цього житлового приміщення. Така реєстрація діятиме лише на тер мін дії договору, водночас орендар не може претендувати на право власності на таке нерухоме майно.
   Може статися так, що особа не змогла отримати соціальне житло, орендар не бажає офіційно зареєструвати договір оренди, роботодавець не може надати житло. Якщо всі можливі варіанти вичерпано, варто звернутися в Центр обліку бездомних осіб. Це — заклад соціального захисту, утворений для виявлення та ведення обліку бездомних осіб. Навіть більше, таку установу уповноважено на надання соціальної послуги «представництво інтересів» (наприклад, допомога в оформленні або відновленні документів; сприяння в реєстрації місця проживання або перебування; сприяння в забезпеченні доступу до ресурсів і послуг за місцем проживання/перебування, встановлення зв'язків з іншими фахівцями, організаціями, підприємствами, органами, установами тощо).

Джерело: Як оформити тимчасову реєстрацію? // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 30. - С. 4
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар