Translate

четвер, 3 жовтня 2019 р.

Про доплату за виконання обов'язків тимчасово відсутнього керівника

    У Штатному розписі TOB є посада заступника директора, в посадовій інструкції якого прописано право виконувати обов'язки директора на період його тимчасової відсутності. Колективний договір у TOB поки що відсутній. Чи можна не доплачувати заступникові директора за тимчасове виконання обов'язків керівника?
Р. Косолапова, м. Суми


    Відповідь. За статтею 15 Закону України «Про оплату праці» форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат установлюються підприємствами самостійно в колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (територіальними) угодами.
    Отже, працівник має право на оплату своєї праці відповідно до актів законодавства і колективного договору, а також на підставі укладеного трудового договору.
    Виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника за більш відповідальною посадою, коли це викликано виробничою потребою чи пов'язане з розпорядчими функціями, працівником, який працює в тій самій установі, організації або на підприємстві, визначається чинним законодавством як тимчасове заступництво.
    Порядок оформлення та оплати праці тимчасового замісництва регулюється роз'ясненням Держкомпраці СРСР і Секретаріату ВЦРПС від 29.12.65 р. № 30/39 «Про порядок оплати праці тимчасового замісництва», затвердженим постановою Держкомпраці СРСР і Секретаріату ВЦРПС від 29.12.65 р. № 820/39 (зі змінами та доповненнями, внесеними постановою від 11.12.86 р. № 521/30-18, далі — Роз'яснення).
    Ці нормативні акти законодавства СРСР є чинними на території України відповідно до постанови Верховної Ради України від 12.09.91 р. № 1545-ХІІ «Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства СРСР».
    Виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи передбачає заміну працівника, відсутнього у зв'язку із хворобою, відпусткою, відрядженням та з інших причин, коли відповідно до чинного законодавства за ним зберігається робоче місце (посада).
     Згідно з Роз'ясненням тимчасове виконання обов'язків за посадою відсутнього працівника покладається на іншого працівника наказом (розпорядженням) по підприємству. Працівникові, що заміщує, виплачується різниця між фактичним окладом і посадовим окладом працівника. якого він заміщує.
    Водночас штатним заступникам, помічникам відсутнього працівника (у разі відсутності посади заступника) різниця в окладах не виплачується.
    Це пов'язане з тим, що посадовою інструкцією заступника (помічника) керівника, як правило, передбачається виконання обов'язків керівника в разі його тимчасової відсутності (відпустка, хвороба, відрядження тощо). За виконання цих обов'язків заступник керівника отримує основну заробітну плату.

Джерело: Про доплату за виконання обов'язків тимчасово відсутнього керівника // Праця та зарплата. - 2019. - № 6. - С. 6.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар