Translate

неділю, 6 жовтня 2019 р.

Установлення надбавки за виконання особливо важливої роботи

    Чи може селищний голова встановлювати надбавку за високі досягнення в праці або за виконання особливо важливої роботи керівному працівникові і спеціалістам структурного підрозділу виконкому селищної ради, які безпосередньо розробляють проекти нормативно-правових актів, проводять експертизу проектів таких актів (положенням про структурний підрозділ передбачено виконання такої роботи), — в розмірі до 100% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг держслужбовця та надбавки (винагороди) за вислугу років, згідно з постановою Кабміну від 09.03.2006 р. №268?
М. Петренко, Сумська обл.


    Відповідь. Постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (далі — постанова № 268) визначено умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування.
   Абзацом другим пп. «в» пп. 1 п. 2 постанови № 268 визначено, що керівникам структурних підрозділів. їхнім заступникам. спеціалістам установлюються надбавки в розмірі до 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця, посадової особи місцевого самоврядування (дипломатичний ранг, кваліфікаційний клас, спеціальне звання) та надбавки (винагороди) за вислугу років; керівним працівникам і спеціалістам департаментів, управлінь, відділів, інших структурних підрозділів, які безпосередньо розробляють проекти нормативно-правових актів, проводять експертизу проектів таких актів (якщо положеннями про підрозділи передбачено виконання такої роботи); керівним працівникам і спеціалістам структурних підрозділів органів Державної фіскальної служби, які забезпечують адміністрування податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, протидію контрабанді та порушенню митних правил, особам начальницького складу податкової міліції, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність та досудове розслідування кримінальних правопорушень; керівним працівникам і слідчим органів Національної поліції, посади яких віднесені до відповідних категорій посад державних службовців і які здійснюють досудове розслідування кримінальних правопорушень, — у розмірі до 100% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця (дипломатичний ранг, кваліфікаційний клас, спеціальне звання) та надбавки (винагороди) за вислугу років.
    Отже, відповідно до п. 2 постанови № 268 керівникам. зокрема, органів місцевого самоврядування надано право встановлювати надбавку за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи в розмірі до 100% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця та надбавки за вислугу років керівним працівникам і спеціалістам, які безпосередньо розробляють проекти нормативно-правових актів, проводять експертизу проектів таких актів, що передбачено положеннями про відповідні структурні підрозділи, в межах затвердженого фонду оплати праці.

Джерело: Установлення надбавки за виконання особливо важливої роботи // Праця та зарплата. - 2019. - № 7. - С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар