Translate

понеділок, 9 березня 2020 р.

Право на допомогу на оздоровлення

    Особа працює у складі технічного персоналу центрального міського навчально-виробничого комплексу. Чи має вона право як робітник техперсоналу на матеріальну допомогу на оздоровлення?
Г. Михальченко, м. Полтава


    Відповідь. Умови оплати праці працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ визначаються згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» (зі змінами, далі — наказ № 557), розробленим на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами), та Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (зі змінами).
    Відповідно до пп. 5 п. 4 наказу № 557 керівникам навчальних закладів. установ освіти та наукових установ, зокрема, надано право в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків, надавати працівникам матеріальну допомогу, в тому числі на оздоровлення, в сумі не більш ніж один посадовий оклад на рік, крім матеріальної допомоги на поховання.

Джерело: Право на допомогу на оздоровлення // Праця та зарплата - 2020. - № 7. - С. 15.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар