Translate

понеділок, 6 квітня 2020 р.

Зарахування до педагогічного стажу

    У разі оформлення педагогічної пенсії за вислугу років (25 років) чи зараховуються до педагогічного стажу такі періоди роботи:
на посаді директора ДЮСШ об­ласної ради студентського добро­вільного спортивного товариства «Буревісник»;
на посаді тренера-викладача ДЮСШ за сумісництвом на 0,5 ставки (12 год на тиждень) за загального навантаження — 500 год на навчальний рік;
на посаді старшого тренера штат­ної збірної команди України зі стрільби з лука Міністерства Украї­ни у справах сім'ї, молоді та спорту?
О. Дзюбенко, Чернігівська обл. 

    Відповідь. Згідно з пунктом «е» ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» право на призначення пенсії за вислугу років мають працівни­ки освіти, охорони здоров'я та соціаль­ного забезпечення за наявності спеці­ального стажу від 25 до З0 років за пе­реліком, затвердженим Кабінетом Мі­ністрів України, незалежно від віку.
   Посади директора ДЮСШ, тренера-викладача, старшого тренера штатної збірної команди України не належать до посад педагогічних працівників, перелік яких затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963 «Про затвердження Переліку по­сад педагогічних та науково-педагогіч­них працівників» (зі змінами).
    Отже, періоди роботи, зазначені в листі дописувача, не може бути за­раховано до спеціального стажу, шо дає право на призначення пенсії за вислугу років відповідно до постано­ви Кабінету Міністрів України від 04.11.93 р. № 909 «Про перелік за­кладів і установ освіти, охорони здо­ров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років» (зі змінами).
    Водночас постановою Кабінету Мі­ністрів України від 25.08.2004 р. № 1089 унесено зміни до Порядку виплати надбавок за вислугу років пе­дагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 78, шо передбачає зарахування до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за ви­слугу років педагогічним працівни­кам часу роботи в спортивних школах усіх типів на посадах керівників, тренерів-викладачів спортивних шкіл. Ця постанова є чинною з 1 січня 2005 р.

Джерело: Зарахування до педагогічного стажу // Праця та зарплата. - 2020. - № 10. - С. 10.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар