Translate

четвер, 12 серпня 2021 р.

Як виправити помилку в трудовій?

     У 1996 - 2000 р. навчалась на стаціонарі в університеті. Трудову книжку на мене завели на першому місці роботи, а роки навчання залишились не внесеними в трудову. Чи існує порядок, щоб виправити цю помилку в трудовій?
Марина, м. Львів 

    Абзацом в) п. 2.19. Наказу № 58 від 29.07.93 року «Про затвердження інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників» визначено, що до трудових книжок за місцем роботи вносяться окремим рядком з посиланням на дату, номер та найменування відповідних документів запис про час навчання у вищих навчальних закладах (включаючи і час роботи в студентських таборах, на виробничій практиці та при виконанні науково-дослідної госпдоговірноїтематики) та про час перебування в аспірантурі й клінічній ординатурі.

    Порядок виправлення помилок існує та визначений у п. 2.6. цієї ж Інструкції, однак, якщо запис про навчання не внесено, то вносити виправлення в трудову книжку немає потреби.
    За відсутності відповідних записів у трудовій книжці страховий стаж встановлюється на підставі інших документів (дипломів, посвідчень, свідоцтв, довідок, інших документів, що видані на підставі архівних даних), виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами.

  Джерело: Як виправити помилку в трудовій? // Жінка. - 2021. - № 7-8. - С. 35.

Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41  

Немає коментарів:

Дописати коментар