Translate

пʼятницю, 7 серпня 2020 р.

Хто платить за харчування в садку іногородніх дітей?

    Раніше в садочку діяла спільна оплата за харчування батьками та місцевою владою. Але з 2020 року влада Житомира оплачує харчування лише тих діток, котрі зареєстровані у місті.    Харчування іногородніх дітей — виключно коштом батьків. Чим керуються чиновники і чи законно це?
Ганна, м. Житомир

   Ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту» унормовано, що саме батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у державному та комунальному закладі дошкільної освіти у розмірах, визначених органами місцевого самоврядування або відповідними органами управління. Пільгові умови оплати харчування дітей у закладах дошкільної освіти для багатодітних і малозабезпечених сімей та інших категорій, які потребують соціальної підтримки, надаються за рішенням органу місцевого самоврядування за рахунок коштів місцевого бюджету.
   Рішенням Виконавчого комітету Житомирської міської ради № 1368 від 17.12.2019 року встановлено з 1 січня 2020 року вартість харчування однієї дитини на день, яка дійсно визначається з урахуванням дітей, котрі зареєстровані у м. Житомирі та с. Вереси і відвідують дошкільний заклад м. Житомира, і складає 42,90 грн, з яких коштами місцевого бюджету сплачується 12,87 грн (30%).
  Проте, існують деякі пільги, з переліком яких можна ознайомитись у вищевказаному рішенні. 

Джерело:  Хто платить за харчування в садку іногородніх дітей? // Жінка. - 2020. - № 4. - С. 35.
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар