Translate

пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

Обчислення середньої зарплати для оплати часу відпусток


   Чи виключається з розрахункового періоду для І обчислення середньої зарплати для оплати часу відпустки час, протягом якого працівник проходив спеціальну підготовку кандидата на посаду судді і за ним зберігалося місце роботи і посада, а зарплата за цей період не нараховувалась і не зберігалась?
О. Степанова, Харківська обл.


    Відповідь. Обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпустки провадиться з урахуванням Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок).

    Відповідно до п. 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної та додаткових відпусток проводиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.
    Абзацом 6 п. 2 Порядку встановлено, що час, протягом якого працівники згідно з чинним законодавством або з інших поважних причин не працювали і за ними не зберігався заробіток або зберігався частково, виключається з розрахункового періоду.
    До цього часу, зокрема, належить час, протягом якого працівник проходив спеціальну підготовку кандидата на посаду судді без збереження заробітної плати.
    Враховуючи наведене, розрахунок середньої заробітної плати для оплати часу відпустки у зазначеному в листі випадку необхідно проводити виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки, за виключенням періоду без збереження заробітної плати. 

Джерело:   Обчислення середньої зарплати для оплати часу відпусток // Праця та зарплата. - 2020. - № 19. - С. 9.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар