Translate

середа, 13 січня 2021 р.

Штрафи за не носіння маски

    Верховна Рада України прийняла законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».
    Детально розповість про нововведення головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Кирдан.

     Даний нормативно-правовий акт вносить зміни до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) та передбачає адміністративну відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, які належним чином закривають ніс та рот у тому числі такі індивідуальні засоби захисту можуть бути виготовлені самостійно
    Санкція статті передбачає відповідальність за дане правопорушення у вигляді накладення штрафу  від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян від 170 до 255 гривень.
    Слід зазначити, що зміни також були внесені і до статті 222 КУпАП, де представники Національної поліції України  мають право на місці вчинення адміністративного правопорушення складати постанови про стягнення штрафу у передбаченому законом розмірі та стягувати кошти за допомогою безготівкових платіжних пристроїв.
    Нагадуємо, що для отримання юридичної допомоги можна звернутися за адресою: м. Чернігів, пр-кт Миру, 49-а, тел: (0462) 77-51-68.
    Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Немає коментарів:

Дописати коментар