Translate

середа, 13 січня 2021 р.

Розрахунок середньомісячного сукупного доходу сім'ї для призначення допомоги на догляд

     Чи входить щомісячна соціальна допомога в сукупний дохід сім'ї для розрахунку допомоги на догляд за психічно хворою людиною? Який прожитковий мінімум при цьому беруть: для непрацездатних осіб чи для працюючих громадян?

     Розрахунок середньомісячного сукупного доходу сім'ї для призначення допомоги на догляд здійснюється відповідно до Методики обчислення сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги. До сукупного доходу сімей (одержувачів) не входять: частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово; частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово; допомоги на поховання; одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форм власності. При цьому до сукупного доходу не включається відповідна допомога, для призначення якої обчислюється сукупний дохід. Решта доходів сім'ї входить до складу сукупного доходу.

    Розмір зазначеної допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім'ї і середньомісячним сукупним доходом сім'ї за попередні шість місяців, але не може бути більшим за прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць. 2020 року прожитковий мінімум на одну особу відповідно до Закону «Про Державний бюджет України» в розрахунку на місяць становить: із 1 січня - 2027 грн., із 1 липня - 2118 грн., із 1 грудня - 2189 грн.

 Джерело: Розрахунок середньомісячного сукупного доходу сім'ї для призначення допомоги на догляд // Пенсійний кур'єр. - 2020. - № 32. - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41  

Немає коментарів:

Дописати коментар