Translate

середу, 29 грудня 2021 р.

5 ЗАКОНІВ, ПІДПИСАНИХ У ГРУДНІ

    В основному багато розмов про чергову податкову реформу, але крім 5600 було ухвалено і підписано ще кілька важливих актів, про які варто знати.

1. Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» № 1914-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 листопада.

 Документ спрямований на зміцнення ресурсної бази бюджетів та запобігання бюджетним втратам через ухилення від оподаткування.

 2. Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки України» № 1946-ІХ, який парламент підтримав 14 грудня.
Документ встановлює спеціальні умови оподаткування резидентів «Дія Сіті», зокрема можливість сплати податку на прибуток підприємств на особливих умовах. Документ передбачає гарантію визначених умов оподаткування для резидентів «Дія Сіті» на 25 років.
3. Закон «Про внесення змін до закону України «Про громадянство України» щодо спрощеного набуття громадянства України окремими категоріями осіб» № 1941-ІХ, ухвалений 14 грудня. 

Спрощена процедура набуття громадянства передбачена для деяких категорій осіб.
4. Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення відомостей про зареєстроване місце проживання осіб на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, а також оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документів, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус» № 1916-ІХ, який народні депутати ухвалили 30 листопада.
 Документ урегульовує механізм внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян на окупованих територіях. Дає змогу визначити місця оформлення документів.
 5. Закон «Про ратифікацію Нагойського протоколу про доступ до генетичних ресурсів та справедливий і рівноправний розподіл вигід від їхнього використання до Конвенції про біологічне різноманіття» № 1926-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 2 грудня.
Мета: надання належного доступу до генетичного ресурсу й передання відповідних технологій з урахуванням усіх прав на такі ресурси й технології. Сприяння збереженню біологічного різноманіття та сталому використанню його компонентів. 

Режим доступу

Немає коментарів:

Дописати коментар