Translate

неділя, 12 листопада 2023 р.

Лікарів хочуть зобов’язати надавати пацієнтам розгорнуту інформацію у письмовій формі


                          Для цього нардеп пропонує внести зміни до закону України “Основи законодавства України про охорону здоров’я”.

                         Нещодавно народний депутат Анатолій Бурміч подав до Верховної Ради законопроєкт “Про внесення змін до статті 39 Закону України “Основи законодавства України про охорону здоров’я” щодо реалізації права пацієнта на інформацію про здоров’я”.

                         У пояснювальній записці до документа зазначається, що він має на меті посилити законодавчий захист права пацієнтів на доступ до медичної інформації про себе.

                         Для цього у ньому пропонується внести доповнення до статті 39 закону України “Основи законодавства України про охорону здоров’я”, уточнивши законодавчий механізм реалізації пацієнтами свого права на доступ до медичної інформації про себе.

                        Цими доповненням пропонується встановити, що пацієнт або його законний представник мають право не пізніше наступного дня після його письмового звернення отримувати завірені копії меддокументів (медкартки амбулаторного хворого, медичних записів, записів про направлення, рецептів та медичних висновків), зокрема з електронної медкартки пацієнта, що стосуються здоров’я пацієнта, а також результати медичних досліджень (рентгенологічних, лабораторних тощо).

“На вимогу пацієнта або його законного представника не пізніше наступного дня після його письмового звернення видається копія медичної картки стаціонарного хворого, у тому числі результати медичних досліджень (рентгенологічних, лабораторних тощо), завірена керівником закладу охорони здоров’я, із зазначенням діагнозу та наданої медичної допомоги”, – пояснює автор документа.

У разі прийняття даного закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником"

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар