Translate

вівторок, 26 березня 2024 р.

Як відображати в декларації підприємницьку діяльність?


              У зв’язку з закінченням 31 березня кампанії декларування за 2023 звітний період НАЗК роз’яснює правила подання декларацій, щодо яких отримує від службовців найбільше запитів. 

             Про те, як правильно відображати в декларації підприємницьку діяльність, розповіли у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

             Отже, об’єкти нерухомості, транспортні засоби та інше цінне рухоме майно, які були придбані декларантом або його сім’єю для здійснення підприємницької діяльності ФОП, мають бути відображені у декларації на загальних підставах.

            Також у декларації необхідно вказати інформацію про доходи, отримані в результаті підприємницької діяльності декларантом або його членами сім’ї.

            Ці доходи включаються у розділ 11 “Доходи, у тому числі подарунки” декларації незалежно від їхнього обсягу. При цьому загальна сума валового доходу, отримана як ФОП за звітний період, сумується і вказується в декларації.

           Джерелом доходу рекомендується вказувати самого декларанта або члена його сім’ї, який є ФОП, обравши в полі “Вид доходу” – “Дохід від зайняття підприємницькою діяльністю”.

           Інформація про фінансові зобов’язання в банківських та інших фінансових установах, де відкриті рахунки, зберігаються кошти чи інше майно, також відображається в декларації за загальними правилами.

Ознайомитися з даною темою детальніше можна ТУТ.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар