Translate

четвер, 7 березня 2024 р.

Як декларувати успадковане майно?


 

               Звітний період кампанії декларування за 2023 рік триває до 31 березня. 

               Національне агентство з питань запобігання корупції продовжує пояснювати правила декларування, що є ключовими для публічних службовців.

              Один з видів доходу, який треба декларувати, це спадщина. Ця інформація повинна бути відображена у розділі 11 “Доходи, у тому числі подарунки” декларації за відповідний звітний період, у якому було отримано правовстановлюючий документ – свідоцтво, договір або судове рішення.

             Якщо спадщина включає різні об’єкти (нерухомість, автотранспорт, цінні рухомі речі, грошові кошти та інше), інформація про них має бути вказана у відповідних розділах декларації.

           Об’єкти, які потребують перереєстрації прав власності на спадщину (наприклад, нерухомість), для цілей декларування вважаються набутими у власність після відповідної державної реєстрації, тому вони включаються до декларації з цього моменту.

          Гроші на банківських рахунках, депозити та інші фінансові активи, зазначені у свідоцтві про спадщину, також потрібно включити у декларацію з моменту отримання такого свідоцтва (до розділу 11 “Доходи, у тому числі подарунки”).

“Якщо спадщина оподатковується за нульовою ставкою або її оцінка не проводилася, або немає відомостей про це, поле в декларації про вартість майна можна позначити як “Не застосовується”. У всіх інших випадках оціночна вартість успадкованого майна обов’язкова для зазначення в декларації. Тому при заповненні цього поля рекомендується вказувати оціночну вартість”, – додають у НАЗК.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар