Translate

середу, 17 серпня 2016 р.

Повідомлення про прийнятого на роботу працівника

   На запитання наших дописувачів відповідає головний спеціаліст Мінсоцполітики України Оксана ГУЗЕНКО

   Чи належать працівники, котрі працюють за внутрішнім сумісництвом тимчасово на період хвороби або відпустки та інших короткострокових перерв у роботі постійного працівника, до категорії працівників, за яких потрібно повідомляти фіскальну службу перед укладанням трудового договору?
Л. Петрова, Вінницька обл.

   Відповідь. Частиною 3 ст. 24 КЗпП визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
   З урахуванням положень цієї статті було ухвалено постанову Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. № 413 «Про порядок повідомлення Державної фіскальної служби та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу».
   Чинність КЗпП, у тому числі норми ст. 24, та названої постанови поширюється виключно на трудові відносини, тобто коли з працівником укладають трудовий договір. Водночас цією статтею не передбачено винятків для працівників, які працюють за сумісництвом.
   Згідно з постановою під час подання інформації до Державної фіскальної служби або її територіальних органів про прийняття працівника на роботу за сумісництвом у графі 4 повідомлення «категорія працівника» слід поставити 2 (наймані працівники без трудової книжки).

Джерело: Повідомлення про прийнятого на роботу працівника// Праця i зарплата. - 2016. - 6 липня (№ 25). - С. 17.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар