Translate

середу, 18 жовтня 2017 р.

Щодо доплати відповідальному за військовий облік

   Чи встановлюється доплата за ведення військового обліку посадовій особі кадрового підрозділу, якщо в її посадовій інструкції одним з обов'язків є ведення військового обліку?
О. Шпортько, м. Львів 

   Відповідь. Згідно зі статтею 34 Закону України від 25.03.92 р. № 2232-ХІІ «Про військовий обов'язок і військову службу» персональний облік призовників і військовозобов'язаних передбачає облік відомостей щодо призовників і військовозобов'язаних за місцем їхньої роботи або навчання й покладається на керівників підприємств, установ, організацій та навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форми власності.
   Персональний облік призовників і військовозобов'язаних ведеться згідно з Положенням про військовий облік військовозобов'язаних і призовників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016р. №921 (далі — Положення), Відповідно до п. 11 Положення за наявності на військовому обліку в державних органах, на підприємствах, в установах та організаціях менш як 500 призовників і військовозобов'язаних обов'язки щодо ведення військового обліку покладаються на посадову особу кадрового підрозділу або служби управління персоналом, якій установлюється доплата в розмірі до 50% посадового окладу, крім державних службовців. Конкретний розмір доплати до посадового окладу працівника, на якого покладено ці обов'язки, визначається керівником залежно від фактичної чисельності військовозобов'язаних і призовників у межах затвердженого фонду оплати праці.
   Виплата цієї доплати не пов'язана з виплатою інших надбавок, доплат, передбачених чинним законодавством.

Джерело:  Щодо доплати відповідальному за військовий облік // Праця і зарплата. - 2017. - 11 жовтня (№ 38). -  С. 6. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар