Translate

середу, 18 жовтня 2017 р.

Установлення доплати за додаткове навантаження

   Це право чи обов'язок керівника державного органу встановлювати доплату за додаткове навантаження у зв'язку з виконанням обов'язків тимчасово відсутнього держслужбовця в розмірі 50% посадового окладу тимчасово відсутнього працівника (п. ст. 52 Закону від 10.12.2015 р. № 889-МІІ)?
М. Сидоренко, м. Київ 

   Відповідь. Законом України від 10.12.2015 р. № 889-VІІ «Про державну службу» (далі — Закон) визначено принципи, правові та організаційні засади забезпечення публічної, професійної, політично неупередженої, ефективної, орієнтованої на громадян державної служби, яка функціонує в інтересах держави і суспільства, а також порядок реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби, що базується на їхніх особистих якостях та досягненнях.
   Виплата за додаткове навантаження у зв'язку з виконанням обов'язків тимчасово відсутнього державного службовця передбачена ст. 50 Закону.
   За пунктом 3 ст. 52 Закону цю виплату встановлює керівник державної служби державному службовцеві за поданням його безпосереднього керівника в розмірі 50% посадового окладу тимчасово відсутнього державного службовця.
   Отже, виплата державному службовцеві за додаткове навантаження у зв'язку з виконанням обов'язків тимчасово відсутнього державного службовця встановлюється керівником державної служби тільки за поданням його безпосереднього керівника.

Джерело:  Установлення доплати за додаткове навантаження // Праця і зарплата. - 2017. - 11 жовтня (№ 38). -  С. 6. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар