Translate

середу, 15 серпня 2018 р.

Пенсію розрахували невірно. Що робити?

    «Мій стаж 36 років 7 місяців (на зварюванні - 24 роки). Маю орден «Знак пошани». У 1989 році оформила пенсію. Мені нарахували її з середнього заробітку 312,45 крб. Продовжувала працювати до 1992 року. Зверталася по перерахунок пенсії, але мені відмовляли. У 2013-му надала довідку з архіву. Як виявилося, дані щодо зарплати в ній відрізнялися від даних пенсійної справи, які були наполовину менші. Мені зробили перерахунок і додали 50 грн. Після осучаснення у 2017 році я знову звернулася до Пенсійного фонду. Але інспекторка сказала, що вже нічого не зміниться. Поясніть, чому?
Капралова В. Ф., м. Миколаїв» 

    Ви додали до листа низку документів, але навіть за їх наявності повну картину щодо вашого пенсійного забезпечення ми скласти не можемо. Ймовірно, у пенсійній справі є кілька довідок про заробітну плату, і очевидно, що для розрахунку повинні були вибрати найвигіднішу. Якщо суми, зазначені в довідці, викликають сумніви, то працівники Пенсійного фонду мають право їх перевірити, звернувшись на підприємство або до архіву.
    Робота на зварюванні належить до Списку №2 пільгових професій, але на розмір пенсії такий стаж не впливає. Наявний у вас орден «Знак пошани» теж не дає жодних пільг. Як ми розуміємо, ваше питання не було вирішене навіть на обласному рівні. Але тільки там або у Пенсійному фонді України можуть провести повну перевірку правильності розрахунку пенсії. Цілком можливо, що вашу пенсію розраховано у повній відповідності з чинним законодавством, але проблема полягає в тому, що на місцевому рівні вам не можуть пояснити всі тонкощі її розрахунку.

Джерело:  Пенсію розрахували невірно. Що робити?  // На пенсії. - 2018. - № 32. -  С. 2.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар