Translate

четвер, 9 серпня 2018 р.

Щодо виплат премій працівникам

    Дошкільний навчальний заклад фінансується засновником і йому підпорядковується. У розрахунку фонду зарплати за загальним бюджетом у ДНЗ кошти на премії були закладені. Чи можуть виплачуватися ці кошти як премії працівникам?
Ф. Білецький, Житомирська обл.


    Відповідь. За статтею 8 Закону України «Про оплату праці» умови оплати праці працівників установ й організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.
    Умови оплати праці працівників навчальних закладів, установ освіти визначені наказом МОН України від 26.09,2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» (далі — наказ № 557), розробленим на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. N2 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», та Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102.
    Відповідно до пп. 5 п. 4 наказу № 557 керівникам навчальних закладів, установ освіти надано право затверджувати порядок і розміри преміювання працівників відповідно до їхнього особистого внеску в загальні результати робот в межах коштів на оплату праці.
    Конкретні умови і порядок преміювання працівників, розміри та види премій визначаються в положенні про преміювання відповідного закладу, установи.
    Положення про преміювання працівників затверджує керівник установи за погодженням з профспілковим комітетом, дотримуючись норм законодавства та передбачаючи стимулювання ефективного виконання завдань та функцій працівниками.
    Розмір премії конкретного працівника залежить від особистого внеску в загальні результати роботи підрозділу, установи і граничними розмірами не обмежується. Преміювання працівників проводиться в межах коштів на оплату праці.

Джерело:   Щодо виплат премій працівникам // Праця і зарплата. - 2018. - № 29. -  С. 11.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар