Translate

четвер, 9 серпня 2018 р.

Право на додаткову оплачувану відпустку

    Чи мають право на додаткову оплачувану відпустку батьки загиблого в Донецькому аеропорту солдата?
О. Косьміна, м. Житомир


    Відповідь. За пунктом 1 ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі — Закон) до осіб, на яких поширюється чинність цього Закону, зокрема, віднесено сім'ї осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях (у тому числі проводили волонтерську діяльність) та загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час забезпечення проведення антитерористичної операції (в тому числі волонтерської діяльності), перебуваючи безпосередньо в районах та в період її проведення, під час забезпечення заходів із національної безпеки й оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях (у тому числі провадження волонтерської діяльності), перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів.
    Статтею 15 Закону передбачено низку пільг та гарантій для осіб, на яких поширюється чинність цього Закону, зокрема, право на використання чергової щорічної відпустки в зручний для них час та одержання додаткової Відпустки без Збереження заробітної плати строком ДО двох тижнів на рік (п. 14 ст. 15 Закону).
    Отже, в цьому випадку Законом гарантовано право на додаткову неоплачувану відпустку тривалістю до 14 календарних днів на рік.
 
Джерело:   Право на додаткову оплачувану відпустку // Праця і зарплата. - 2018. - № 29. -  С. 20.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар