Translate

понеділок, 13 серпня 2018 р.

Дострокова пенсія для багатодітних матерів

    Ми жительки Решетилівського району, матері, які народили та виховали 5 і більше дітей, маємо медалі «мати-героїня». Просимо пояснити, чи маємо ми право на відповідні пільги?
Колективне звернення, Решетилівський район, Полтавська обл.
    Мати, які народили п'ятьох і більше  дітей та виховали їх до шестирічного віку, справді мають право на:
    •    зниження пенсійного віку - відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» №1058-IV від 9 липня 2003 року (пункт З статті 115);
   •    доплату до основного розміру
пенсії у вигляді пенсії за особливі заслуги - відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги «перед Україною» від 1 червня 2000 року №1767-111 (пункт 8 статті 1).
     Звичайно, в кожному конкретному випадку краще розбиратися окремо. Можливо, є нюанси, про які ми не знаємо. Але якщо ви вважаєте, що в місцевому управлінні Пенсійного фонду не виконують вимоги зазначених Законів і порушують ваші права, то ви можете це заперечити, наприклад, в обласному Пенсійному фонді, точно так само написавши туди колективного листа, де бажано зазначити конкретні прізвища заявників, щоб легше було розібрати кожен випадок. Головне управління Пенсійного фонду України у Полтавській області розташоване за адресою: 36014, м. Полтава, вул. Соборності, 66.

Джерело:  Дострокова пенсія для багатодітних матерів  // На пенсії. - 2018. - № 31. -  С. 2.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар